Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهزادی فر با اشاره به‌ضرورت توسعه نظام پزشک خانواده در جامعه، گفت: طرح شهید سلیمانی به‌خوبی در خرم‌آباد اجرا شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مسعود بهزادی فر در گفت‌وگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: چهارچوب اصلی خدمات ما در حوزه مرکز بهداشت، فعالیت‌های مرتبط با بهداشت محیط می‌باشد؛ به همه اماکن بهداشتی در صورت نیاز و صلاحدید به آن ورود می‌کنیم و کارشناسان بر اساس وظایف قانونی‌شان به محل موردنظر اعزام، نواقص را می‌بینند و اگر برطرف نشوند با هماهنگی مرجع قضایی و اماکن حوزه خدماتی پلمب می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حوزه خدماتی که در بحث بهداشت خانواده به مادر و کودک داریم می‌توان به واکسیناسیون آن‌ها، مراقبت از مادران باردار، انجام آزمایش‌های سطح اول و … اشاره کرد و در حوزه‌ بیماری‌ها که شامل بیماری‌های واگیر و غیر واگیر هستند، سیستم‌های مراقبت داریم یعنی جایی که اگر بیش‌ازاندازه موردنظر، بیماری افزایش یافت، آلارم سیستم به صدا درمی‌آید و ما تیم‌های واکنش را اعزام می‌کنیم.

رئیس مرکز بهداشت خرم‌آباد بابیان اینکه کلیه وظایفی را که بر اساس چارت سازمانی، قوانین بالادستی و وظایف تعیین‌شده وزارت بهداشت به ما ابلاغ‌شده را انجام می‌دهیم، عنوان کرد: ممکن است با توجه به امکانات، نیروی انسانی و منابع مالی در برخی موارد به‌خوبی عمل کنیم و در برخی موارد دیگر نیز مشکلاتی داشته باشیم.

 وی درزمینهٔ فاصله شبکه‌های بهداشت کشور و استان با استانداردهای جهانی، تصریح کرد: با قاطعیت اعلام ‌می‌کنم که در هیچ کجای دنیا چیزی به اسم شبکه بهداشت نمی‌بینید، بعد از انقلاب یکی از دستاوردهای بزرگ و قابل دفاعی که بهداشت ایران دارد تشکیل شبکه‌های بهداشتی درمانی بود؛ این‌ها خیلی خوب بودند و در حال حاضر نیز یکی از شاخص‌های اصلی قابل دفاع ما شبکه بهداشت است اما ایراد بزرگی که در این میان وجود دارد این است که این شبکه‌ها به‌مرورزمان بروز نشده‌اند یعنی اگر ما می‌توانستیم این استانداردهایی که داریم را با نیازهای روز مهندسی کنیم، مطمئن باشید در راستای بیماری کووید ۱۹ مشکلات جدی نداشتیم.

بهزادی فر گفت: اگر ما بسترهای مهم را در سیستم نظام شبکه آماده می‌کردیم، می‌توانستیم، خیلی بهتر عمل کنیم و فعالیت‌های phc را کاهش دهیم ولی پس از کرونا، همه دنیا دوباره به phc برگشتند یعنی که اگر می‌خواهیم در مقابل بیماری‌هایی مثل کرونا مقابله کنیم باید phc خیلی قوی داشته باشیم (چیزی که الآن داریم)؛phc ما خیلی قوی است و زیرساخت‌های لازم را نیز داریم ولی قوی نیستیم.

رئیس مرکز بهداشت خرم‌آباد بیان کرد: در سخنرانی که مقام معظم رهبری در دیدار با پرستاران داشت خیلی صریح درباره احیا و به‌روزرسانی شبکه‌های بهداشتی توصیه کرد تا از قابلیت‌های درست استفاده کنیم؛ متأسفانه در حوزه سلامت ایران، دیدگاه‌ها بهداشتی نیستند بلکه درمانی هستند و کارهای بهداشتی زمان‌بر هستند یعنی زمانی که آموزشی می‌دهیم ۴-۵ سال بعد جواب می‌دهد.

وی بابیان اینکه در استانداردهای جهانی بهداشتی وضعیت خیلی خوبی داریم یعنی حتی از شاخصه‌های جهانی هم بالاتریم، افزود: شاید در بعضی سیاست‌ها مثل داشتن پزشک خانواده در شهر مشکلاتی داشته باشیم (ما در بحث پزشک خانواده روستاها مشکلی نداریم و همه روستاهای ما در قالب پزشکی روستایی و پزشک خانواده، پزشک دارند) واقعیت این است که اگر ما بتوانیم سیاست پزشک خانواده شهری را به‌درستی اجرا کنیم بسیاری از مشکلات حوزه سلامت ‌ کم می‌شود و می‌توانیم در خیلی از منابع مالی خود صرفه‌جویی کنیم.

بهزادی فر گفت: ما اصطلاحی به ‌نام هزینه اثربخشی داریم، یکی از سیاست‌هایی که باید در کشور به‌درستی انجام شود، پزشک خانواده شهری می‌باشد چون هزینه اثربخش است؛ در ابتدای ورود کرونا، ما مشکلات بسیار زیادی در حوزه تجهیزات اولیه مراقبت مانند دستکش، ماسک، ضدعفونی‌کننده، الکل و … داشتیم ولی هر چه جلوتر رفتیم به‌قدری خوب کارکردیم که در حال حاضر بی‌نیاز هستیم به‌گونه‌ای که در حوزه واکسن جز اولین کشورهایی بودیم که واکسن تولید کردیم؛ این‌ها یکسری برگ برنده‌هایی است که در دنیا می‌تواند برای ما یک برند ایجاد کند.

رئیس مرکز بهداشت خرم‌آباد بیان کرد: پس از رؤیت کرونا در شهرستان خرم‌آباد مرکز بهداشت شهرستان خرم‌آباد تیم‌هایی تشکیل داد و مراکز غربالگری کرونا را در شهرستان به‌صورت رایگان در اختیار همه مردم قراردادیم که به‌واسطه آن، همه مردم خدمات می‌گرفتند ولی واقعیت این است که بابت همه این آزمایش‌هایی که به‌صورت رایگان در اختیار مردم قرارگرفته شد، شاید بیش از ۵ میلیارد تومان بدهی داریم که متأسفانه تا زمانی که بیمه‌ها همکاری نکنند، مشکلات بیشتری خواهیم داشت و احتمالاً در خدمت‌رسانی‌ها نیز تأثیرگذار خواهد بود.

وی گفت: در مدت شیوع کرونا ما بسیاری از مراجعین را شناسایی، غربالگری و درنهایت به پزشکان در بیمارستان‌ها معرفی می‌کردیم و همچنین در حوزه آموزش، طرح شهید سلیمانی باقدرت در شهرستان خرم‌آباد آغاز شد و در همین راستا خرم‌آباد با جمعیت حدود ۴۰۰ هزارنفری یکی از شهرستان‌های خیلی خوب بود.

بهزادی فر بیان کرد: ما بحث آموزش چهره به چهره را در همه ادارات و همه سازمان‌ها داشتیم. و در همین راستا همکاری خیلی خوبی داشتیم و تلاش کردیم که صرف اینکه خدمات تشخیصی یا غربالگری را انجام می‌دهیم آموزش‌هایمان را داشته باشیم.

رئیس مرکز بهداشت خرم‌آباد گفت: یکی از افتخارات مرکز بهداشت شهرستان خرم‌آباد در مدت ۲۵ ماه کرونا، تلاش بسیار زیاد این مراکز بوده است، کارهای بزرگی انجام داده است و هم‌اکنون نیز باوجود فروکش شدن کرونا شاهد فعالیت و تلاش این مراکز هستیم.

وی بیان کرد: از دیگر فعالیت‌های ما این بود که واکسیناسیون را با سرعت بسیار بالا و با امکانات بسیار کمی که داشتیم، با همکاری ارگان‌هایی چون سپاه پاسداران، جمعیت هلال‌احمر و بسیج جامعه پزشکی که کمک‌های شایانی داشتند، به‌خوبی انجام دادیم؛ یکی از نکاتی که به نظر کمرنگ دیده شد، شبکه‌ها بودند اگر همان روز اول که واکسن کرونا وارد شهرستان خرم‌آباد شد ما می تونستیم از قابلیت همین مراکز بهداشتی درمانی استفاده کنیم مطمئناً وضعیت پوشش آن بیشتر بود و خیلی سریع‌تر به پوشش فعلی می‌رسیدیم.

بهزادی فر گفت: وضعیت پوشش دهی واکسن کرونا برای نوبت اول و دوم اگر جمعیت ۵_۱۲ سال را در نظر نگیریم، پوشش دوز اول ۹۰ درصد، دوز دوم ۸۲ درصد و پوشش دوز سوم در حدود ۳۲ درصد است.

وی بیان کرد: وضعیت پوشش واکسیناسیون مردم شهرستان خرم‌آباد خوب است اما توصیه می‌کنم مردم دوز دوم و سوم را نیز بزنند؛ به خانواده‌ها توصیه می‌کنیم که دستورالعمل‌های بهداشتی، واکسن‌ زدن، عدم حضور در تجمعات و در صورت شرکت در تجمعات رعایت شرایط بهداشتی را در دستور کار قرار دهند و به آن پایبند باشد.

رئیس مرکز بهداشت خرم‌آباد گفت: اینکه بگوییم چه زمانی کرونا از بین می‌رود کار سختی است، ممکن است که کرونا به شکل بیماری آنفولانزا تبدیل شود، اما طبق توصیه‌‌های سازمان جهانی بهداشت، دانشگاه و مراکز بهداشتی، ما باید درهرصورت دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنیم و امیدواریم به‌زودی به یاری خداوند متعال و برکت ماه مبارک رمضان شاهد رسیدن به نقطه‌ای باشیم که بیماری عادی شود و مشکلی رخ ندهد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شهرستان خرم آباد پزشک خانواده داشته باشیم خیلی خوب شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۸۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیازمند تحول در نگرش عمومی جامعه در حوزه وقف هستیم

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین روح الله حریزاوی، قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی در بازدید از نمایشگاه دستاوردهای وقف گفت: شعاری که سال‌ها تکرار شد به عنوان میراث ماندگار در حوزه وقف به جهت تمرکز اولویت در حوزه دانش و توسعه دانش و رسیدن به مرز فناوری در این نمایشگاه قابل مشاهده است. در حوزه‌های علوم زیستی، دفاعی، هوش مصنوعی و علوم پزشکی در کنار مباحثی مانند فقه که مورد توجه بوده شاهد رشد و پیشرفت خوبی هستیم.

وی اظهار کرد: لازم است از تلاش‌های ریاست محترم سازمان اوقاف و امور خیریه تقدیر و تشکر کنیم که نظارت به فردا و حوزه‌هایی که زندگی آینده بشر را دستخوش تحول قرار می‌دهد دارند و منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی را در این زمینه دنبال می‌کنند. طبیعتاً همه مجموعه‌های کشور باید مطابق سندهای توسعه پنج ساله به دانش بنیان شدن محصولات و سرمایه گذاری ها فکر کنند و طبیعتاً این الگو را می‌توانند مورد توجه قرار دهند.

حجت الاسلام حریزاوی بیان کرد: همه مؤمنان که می‌خواهند بعد از این دنیای فانی سرمایه‌هایشان به رشد و نمو برسد و ماندگار شود اگر بتوانند حوزه نگرشی خود را از وقف زمین و ملک و اموالی که برای امور دینی در نظر گرفته شده توسعه دهند و برای تولید قدرت امت اسلام و حکومت اسلامی برنامه ریزی کنند حتماً می‌تواند به ماندگارتر شدن موقوفات کمک کند. ما نیازمند تحول در نگرش عمومی جامعه در حوزه وقف هستیم و وقف در حوزه دانش بنیان می‌تواند نوید بخش باشد.

وی تصریح کرد: سازمان تبلیغات اسلامی به جهت ارتباط تنگاتنگی که با سازمان اوقاف دارد یک ظرفیت خوبی برای معرفی این حوزه‌های جدید توسعه وقف دارد و ما اینجا حضور پیدا کردیم که با این دستاوردها آشنا شویم که بتوانیم از طریق شبکه تبلیغی که در سراسر کشور گسترش پیدا کرده در سطح خوبی معرفی کنیم.

کد خبر 6090636 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • نیازمند تحول در نگرش عمومی جامعه در حوزه وقف هستیم
  • خانواده‌های شهدا پشتوانه‌های اصلی نظام هستند
  • توسعه مدیریت در نظام سلامت مبتنی بر جوان‌گرایی
  • استفاده از تمام ظرفیت‌ها برای خدمت به خانواده شهدا
  • توسعه بهداشت ودرمان
  • رویکرد ما برای ارتقاء بهداشت روانی باید جامعه‌محور شود
  • رواج بی حجابی در جامعه توطئه دشمنان است
  • آیا برنامه سلامت خانواده بهتر از پزشک خانواده است؟
  • آیا برنامه سلامت خانواده قوی تر از پزشک خانواده است
  • ضرورت همکاری نیروی انتظامی در توسعه بلوار شهید ابوالحسن خرمرودی